Над 840 пациенти  със сърдечно- съдови заболявания  са преминали от

...
Над 840 пациенти  със сърдечно- съдови заболявания  са преминали от
Коментари Харесай

Над 840 пациенти с кардиологични проблеми обгрижени за 11 месеца в болницата в Горна Оряховица

Над 840 пациенти  със сърдечно- съдови заболявания  са минали от началото на годината до ноември през Трето вътрешно поделение на МБАЛ „ Свети Иван Рилски “ в Горна Оряховица. Това регистрира кардиологът доктор Гинка Маринова, шеф на отделението.

 bolniza По- огромната част от пациентите са били заболели със сърдечна непълнота, а останалите са били с нарушавания на сърдечния темп, както и с исхемична болест на сърцето и нестабилна стенокардия. За интервала се следи растеж на пациенти с присърдно мъждене (б.а.неправилен темп на сърцето).

„ Това е едно от постоянно срещаните болести, което също може да докара до сърдечна непълнота, само че и до други затруднения. Става въпрос за неправилна сърдечна активност, като доста от пациентите идват със сърдечна периодичност от над 140-150  удара в минута, т.е. нямат този верен темп, който е естествен в здравите пациенти “, изясни доктор Маринова.

Преобладаващо пациентите, които са със сърдечна недстотъчност, са в по- напреднала вързаст, само че пък пада възрастовата граница при пациентите с нарушавания в сърдечния темп, сред тях има много млади, в дейна възраст, добавя още доктор Маринова.

Мъжете и дамите се разпределят поравно. Докато при пациентите с тахикардия няма записана смяна в броя през годините. Почти се резервира и броят на хората със сериозна патология на сърдечно- съдовите болести.

Зимният интервал също оказва въздействие на хората с такива болести, само че по-скоро като това, че интензивно търсят здравна помощ, а не нарастване на рецесиите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР